Инвалидните колички на ОРТОВЕТ МЕДИКАЛ са удобни за домашния любимец с увреждане, практични, достатъчно здрави и надеждни.

Конструкцията е изработена от алуминиеви профили с висок коефициент на здравина. Външните части са прахово боядисани в цветове, съобразени с пола на кучето.

Количките  могат да бъдат сгъвани, разглобявани и привеждани в положение лесно за транспортиране. Конструирани са така , че да могат да се регулират, както на дължина така и във височина при условие, че предварителното измерване е било неточно. Те  могат да поемат натоварване и на най-големите породи кучета с тегло и над 50кг.

Гумите са пневматични с възможност за напомпване до 2,7атм. и лагер осигуряващ отлично движение. Те са с различен диаметър, съобразени с породата и височината на кучето.

Ремъците около гърдите на кучето са обвити с неопрен за по голямо удобство. Те могат да бъдат регулирани, а при скъсяване излишната част да бъде отстранена.

В задната част на количката са поставени ремъци за придържане на краката в необходимото положение непозволяващо влачене и търкане на ходилата в земята.

При нужда в областта под стомаха може да бъде поставена поддържаща лента непозволяваща увисването на гръбначния стълб.