Протезите са изработени от специален полимер, формован по снет отпечатък на увредения крайник.
Всяка протеза е подплатена с материал незадържащ влага и с определена плътност , осигуряваща комфорт на кожата в засегнатия отдел.
Без подкрепата на протеза нашия четириног приятел сериозно е застрашен от претоварване, възпаление или контузия на ставите . Това от своя страна би довело до ранно изхабяване на ставите и развитие на остеоартрит.

Протезата е средство , с което един домашен любимец, загубил част от своя крайник може да продължи да се движи отново с равномерно натоварване на тялото.

Шарнирния механизъм в областта на лакета осигурява свободното движение на предмишницата.

За по-добър комфорт и по-добро разпределение на компресията,  пристягащите велкро-ленти са подплатени с евапрен.
Материалите и частите използвани за изработването на протезата са водоустойчиви и позволяват носенето във всички метеорологични условия и във всякаква среда.

За изработването на една протеза за гръден крайник се изисква:

1. Добра преценка за нивото на ампутация , т.е. дали има достатъчно място за захващане /40% от радиус и улна/
2. Ортопеда или хирурга да подготви и осигури добро покритие с мека тъкан на костта на края на пънчето и така да гарантира възможността за натоварване.

Протезата не е част от крайника! Тя трябва да бъде сваляна и почиствана най-вече от вътрешната страна и дезинфектирана с подходящ дезинфектант . Така също кожата в областа на пънчето е добре да бъде обработвана с антибактериален крем или пудра.